Η σημασία του blog σε μία ιστοσελίδα

Η σημασία του blog σε μία ιστοσελίδα

Η σημασία του blog σε μία ιστοσελίδα

Το blogging ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έχει κάνει το δρόμο του για να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας σήμερα. Τα ιστολόγια ξεκίνησαν αρχικά ως προσωπικά διαδικτυακά περιοδικά ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτό έχει πλέον αλλάξει και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την εικόνα της επιχείρησης καθώς και για να προσεγγίσει πιθανούς πελάτες.

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δικτύωσή μας στο ίντερνετ και για τη δυνατότητα ανεύρεσης των υπηρεσιών ή προϊόντων που προσφέρουμε, από πιθανούς μελλοντικούς πελάτες. Δυστυχώς, αυτό το βήμα από μόνο του δεν επαρκεί για να εξασφαλίσουμε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας.

Το πιο μεγάλο μυστικό για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τους χρήστες της ιστοσελίδας μας είναι να ανανεώνουμε τακτικά το περιεχόμενό της. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι προσθέτοντας μια σελίδα Blog, δηλαδή μια σελίδα με άρθρα. Τα άρθρα που αναρτώνται εκεί θα πρέπει να σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, αλλά να μην αναφέρονται απευθείας σε αυτά.

Βρισκόμαστε στο 2022 και αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη, ένα blog θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για εσάς.

Ας δούμε λοιπόν πώς το blog μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή μας!

  • Το blog μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή επισκεψιμότητας για ένα eshop.

Η εξήγηση είναι απλή. Όσο περισσότερες σελίδες έχει ένα e-shop, τόσο πιο εύκολο είναι να τις βρει ένας επισκέπτης που πραγματοποιεί σχετική online αναζήτηση. Επιπλέον, ένας επισκέπτης μπορεί να οδηγηθεί από ένα άρθρο που είναι δημοσιευμένο στο blog στην αντίστοιχη σελίδα του e-shop, κλικάροντας απλά ένα link.

  • Το blog μπορεί να βοηθήσει να αυξήσετε την απόδοσή σας στα social media

Εάν το περιεχόμενό σας είναι ελκυστικό και συναρπαστικό, τότε μπορεί να προσελκύσει τους χρήστες να μοιραστούν το περιεχόμενο αυτό στα κοινωνικά μέσα, το οποίο θα σας βοηθήσει επίσης να ανεβείτε στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ένα ιστολόγιο βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

  • Το blog βοηθάει στη δημιουργία νέων backlinks

Τα backlinks είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες του ranking, καθώς οι μηχανές αναζήτησης τα θεωρούν δείγμα της αξιοπιστίας του περιεχομένου μιας σελίδας. Όσα περισσότερα links από εξωτερικά websites οδηγούν στη σελίδα αυτή – θεωρούνται δηλαδή backlinks – τόσο καλύτερη η κατάταξή της.

  • Το blog προβάλλει τη φιλοσοφία και ενδυναμώνει τον χαρακτήρα ενός e-shop

Ένα eshop θεωρείται «πετυχημένο» όταν παρέχει στον επισκέπτη του μια ευχάριστη εμπειρία online αγορών. Συνεπώς, για να προβάλλει μια ολοκληρωμένη εικόνα της εταιρείας και να αναδείξει τα σημεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό πρέπει να προβάλλει τη φιλοσοφία και τον ξεχωριστό χαρακτήρα της μέσω ενός blog, το οποίο θα λειτουργήσει ως μεγάφωνο του μηνύματός της προς το κοινό που ενδιαφέρεται να προσελκύσει!

Όταν μια ιστοσελίδα δημοσιεύει τακτικά άρθρα με ενημερωτικό χαρακτήρα, αυξάνει την επισκεψιμότητά της γιατί κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να θέλουν να την επισκεφτούν ώστε να ενημερωθούν για διάφορα θέματα. Μέσα από την τακτική επαφή με την ιστοσελίδα σας, οι χρήστες τους διαδικτύου μαθαίνουν να σας εμπιστεύονται και μέσα από τα άρθρα σας πληροφορούνται σχετικά με τα προϊόντα σας και τους γεννάται η επιθυμία να τα αγοράσουν. Έτσι, οι τακτικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μετατρέπονται σε τακτικούς και πελάτες που σας εμπιστεύονται και σας προτιμούν για τις αγορές τους!

No Comments

Post A Comment