Η ταχύτητα ιστοσελίδας επηρεάζει το SEO;

speed

Η ταχύτητα ιστοσελίδας επηρεάζει το SEO;

Η απλή απάντηση είναι ότι η ταχύτητα ιστοσελίδας επηρεάζει το SEO και είναι ένας άμεσος παράγοντας κατάταξης. Ωστόσο, η ταχύτητα μπορεί και να επηρεάσει έμμεσα τις κατατάξεις, αυξάνοντας το bounce rate(ποσοστό επισκέψεων στον ιστότοπο όπου ο χρήστης φεύγει χωρίς να δει δεύτερη σελίδα) και μειώνοντας το χρόνο παραμονής.

Μελέτες της Google δείχνουν ότι η μέση ταχύτητα φόρτωσης 3G είναι πολύ αργή και ότι οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπο μετά από περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία τους είναι κακή, και στην Google δεν αρέσουν οι ιστότοποι που παρέχουν κακή εμπειρία χρήστη.

Δεδομένου ότι πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα του ιστότοπου, η Google αναλύει τα πάντα σε διαφορετικές κατηγορίες στο εργαλείο PageSpeed Insights, για καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων.

Αυτό είναι χρήσιμο, καθώς το εργαλείο αυτό παρέχει επίσης κάποιο είδος προτεραιότητας, δείχνοντάς σας τι ακριβώς επηρεάζει περισσότερο την ταχύτητα.

 

Συνεπώς, η κατάταξη στη Google επηρεάζεται από την ταχύτητα της ιστοσελίδας. Υπάρχουν όμως τα κατάλληλα εργαλεία για τον προγραμματιστή, ώστε να φτιάξει ένα γρήγορο site με υψηλό δείκτη SEO.

No Comments

Post A Comment