Τι είναι το SEO και ποιά τα οφέλη του

Τι είναι το SEO και ποιά τα οφέλη του

Τα αρχικά SEO (Search Engine Optimization), σημαίνει βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.
Ουσιαστικά είναι η διαδικασία που ακολουθούμε για να αυξήσουμε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε πωλήσεις.
Πολύ απλά θα λέγαμε ότι είναι οι ενέργειες που κάνουμε για να βοηθήσουμε μια ιστοσελίδα να καταταχθεί στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης (Google, Bing, yahoo).
Τα οργανικά αποτελέσματα προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες και κυρίως πελάτες που ενδιαφέρονται πράγματι για το site σας, αφού θα έχουν καταφέρει να σας βρουν πληκτρολογώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords) που έχουν άμεση σχέση με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αυτές μπορεί να είναι το όνομα της εταιρείας, η κατηγορία υπηρεσιών, κάποιο συγκεκριμένο προϊόν κ.τ.λ.
Όσο καλύτερη ορατότητα έχουν οι σελίδες σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να σας βρουν οι πελάτες και να επισκεφθούν την σελίδα σας. Τελικά, ο στόχος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι να βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών ιστότοπου που θα γίνουν πελάτες σας ή και να αποκτήσετε απήχηση σε κοινό που θα επισκέπτεται την σελίδα σας ξανά και ξανά.

Μια ιστοσελίδα που κατατάσσεται στα πρώτα αποτελέσματα εμπνέει αξιοπιστία, και είναι πολύ πιο πιθανό να λάβει περισσότερες επισκέψεις από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι βασικοί τύποι SEO, είναι:

  • On-Page SEO που αφορά ενέργειες που γίνονται πάνω στη σελίδα σας και περιλαμβάνει πρακτικές που στοχεύουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα μιας σελίδας σε επίπεδο περιεχομένου, δομής, ταχύτητας αλλά και τεχνικής υλοποίησης.
  • Off-Page SEO αφορά ενέργειες που γίνονται σε τρίτα site, όπως για παράδειγμα η απόκτηση backlinks (συνδέσμων) από αξιόλογα site που οδηγούν προς το δικό σας.
  • Technical SEO: Βελτιστοποίηση των τεχνικών πτυχών ενός ιστότοπου.

Tέλος σε μια σταθερή βάση SEO – και λίγη υπομονή – τα οφέλη για το site σας  θα ξεκινήσουν να γίνονται εμφανή, οδηγώντας περισσότερους υποψήφιους πελάτες στην πλοήγηση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας.

No Comments

Post A Comment