Graphic Design

Graphic Design

Η γραφιστική είναι η τέχνη ή το επάγγελμα της οπτικής επικοινωνίας που συνδυάζει εικόνες, λέξεις και ιδέες για να μεταφέρει πληροφορίες σε ένα κοινό, ειδικά για να παράγει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, η γραφιστική σχεδίαση είναι επικοινωνία. Είναι ένας τρόπος μετάδοσης ιδεών ή μηνυμάτων με οπτικό τρόπο. Αυτά τα γραφικά μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα λογότυπο επιχείρησης ή τόσο περίπλοκα όσο οι διατάξεις σελίδων σε έναν ιστότοπο.
Οι γραφίστες δημιουργούν οπτικές έννοιες, χρησιμοποιώντας λογισμικό υπολογιστή ή με το χέρι, για να επικοινωνήσουν ιδέες που εμπνέουν, ενημερώνουν και αιχμαλωτίζουν τους καταναλωτές. Τα δύο βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι γραφίστες είναι το Photoshop και το illustrator. Αναπτύσσουν τη συνολική διάταξη και τον σχεδιασμό παραγωγής για εφαρμογές όπως διαφημίσεις, φυλλάδια, περιοδικά και εκθέσεις.
Οι γραφίστες είναι επίσης εμπορικοί καλλιτέχνες, αλλά συνδυάζουν οπτικό περιεχόμενο και περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών. Διασφαλίζουν ωστόσο την αναγνωσιμότητα και την αισθητικά ευχάριστη διάταξη του υλικού χρησιμοποιώντας ένα σύνολο βέλτιστων πρακτικών που επιτρέπουν αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας.
Για να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια του γραφικού σχεδιασμού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα στοιχεία και τις αρχές που συνθέτουν το σχέδιο. Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό ή αντίθεση μεταξύ τους για να δημιουργήσουν οπτικά εντυπωσιακά ή πολλές φορές και εκκεντρικά σχέδια.
Αυτά τα στοιχεία γραφικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν: Χρώμα, Μορφή, Γραμμή, Σχήμα, Μέγεθος, Χώρος, Υφή.
Οι γραφίστες τηρούν επίσης τις αρχές του σχεδιασμού, οι οποίες είναι ουσιαστικά ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που βοηθούν ένα σχέδιο να επιτύχει αποτελεσματική σύνθεση. Αυτές οι βασικές αρχές βοηθούν στη δημιουργία ισορροπίας και σταθερότητας για το έργο.
Είναι η γραφιστική, μόδα;
Και τα δύο είναι πολύ δημιουργικές ειδικότητες. Ενώ η γραφιστική σχεδίαση έχει να κάνει με τη δημιουργία οπτικών εννοιών για την επικοινωνία μηνυμάτων (σκεφτείτε τη σχεδίαση ιστοτόπων, τα λογότυπα επωνυμιών και τη διαφήμιση), η σχεδίαση μόδας έχει να κάνει με το σχεδιασμό ρούχων και αξεσουάρ.
Bασικοί τύποι γραφιστικής είναι:

  • Web Design.
  • UI and Interactive Design.
  • Advertising and Marketing Design.
  • Motion Graphics and Animation.
  • Packaging Design.
  • Game Design.
  • Illustration
  • Publication
  • Typographic Design.

Η γραφιστική είναι μια δημιουργική διαδικασία που συνδυάζει την τέχνη και την τεχνολογία για την επικοινωνία ιδεών. Ο σχεδιαστής εργάζεται με μια ποικιλία εργαλείων επικοινωνίας προκειμένου να μεταφέρει ένα μήνυμα από έναν πελάτη σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Τα κύρια εργαλεία είναι η εικόνα και η τυπογραφία, όμως ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα προέρχεται πάντα από την φαντασία και την καλλιτεχνική διάθεση του γραφίστα, για την δουλειά του!

No Comments

Post A Comment