Photoshop VS Illustrator

graphic-design-01

Photoshop VS Illustrator

Δύο υπέροχα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές είναι το Adobe Photoshop και το Illustrator. Αυτά τα δύο προγράμματα έχουν πολλά κοινά, αλλά οι διαφορές τους είναι μεγαλύτερες από τις ομοιότητές τους. Το Photoshop βασίζεται σε pixels ενώ το Illustrator λειτουργεί χρησιμοποιώντας vectors.

Το Photoshop χρησιμοποιεί εικονοστοιχεία για τη δημιουργία εικόνων και έχει σχεδιαστεί για επεξεργασία και δημιουργία φωτογραφιών ή έργων τέχνης που βασίζονται σε ράστερ. Όταν αναπτύχθηκε το πρόγραμμα ήταν για φωτογράφους, αλλά με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει σε πολλά διαφορετικά είδη εργασίας. Τώρα το Photoshop είναι γνωστό ότι δημιουργεί σχέδια, ιστοσελίδες, διαφημίσεις, banner, γραφικά βίντεο και φυσικά την αρχική χρήση, της επεξεργασίας και της δημιουργίας εικόνων για εκτύπωση.

Το Photoshop είναι γνωστό ότι είναι σε θέση να κάνει τόσα πολλά πράγματα και σε συνδυασμό ότι είναι ένα εύκολο εργαλείο, συχνά αντιμετωπίζεται ως one stop shop, αλλά το Photoshop δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα για όλους τους τύπους σχεδιασμού.

 

Το Illustrator λειτουργεί με vectors(διανύσματα), αυτά είναι σημεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία απόλυτα ομαλών γραμμών. Αυτό το πρόγραμμα προορίζεται για τη δημιουργία και την επεξεργασία διανυσματικών εργασιών, όπως γραφικά, λογότυπα και άλλα στοιχεία σχεδίασης. Τα διανύσματα είναι επεκτάσιμες εικόνες που μπορούν να έχουν όσο μεγάλο ή μικρό μέγεθος χρειάζεται, και ταυτόχρονα να είναι άριστες όταν πρόκειται για σαφήνεια και ανάλυση.

photoshop vs illustrator

Το Photoshop είναι ένα κακό πρόγραμμα για χρήση κατά τη δημιουργία λογοτύπων. Δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να σας κοστίσει χρόνο και χρήματα. Το λογότυπο στο Photoshop δεν μπορεί να μεγεθυνθεί ή να χειραγωγηθεί με τον ίδιο τρόπο που μπορεί ένα λογότυπο που βασίζεται στο Illustrator. Ο τύπος θα εκτυπώσει σαφέστερα κατά την απόδοση που βασίζεται σε διανύσματα.

Σε αντίθεση το Illustrator είναι πιο χρονοβόρο όταν πρόκειται για επεξεργασία φωτογραφιών και εικόνων. Χρησιμοποιήστε το κάθε ένα με γνώμονα την δουλειά που έχετε να κάνετε και θα αυξήσετε και την αποδοτικότητα αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σας!

No Comments

Post A Comment