Ηλεκτρονικές Αγορές: Τι να προσέξω;

online shopping

Ηλεκτρονικές Αγορές: Τι να προσέξω;

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ευκολία που υπάρχει πλέον στις ηλεκτρονικές αγορές, είτε πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές είτε για οικιακές συσκευές, ρούχα ή έπιπλα. Ωστόσο, αυτό οδήγησε σε νέες τεχνικές εξαπάτησης και παραθυράκια πώλησης / παράδοσης.

Όταν παραγγέλνετε online, είναι πιθανό το προϊόν να μην παραδοθεί καθόλου ή να παραλάβετε ένα λάθος ή κατεστραμμένο προϊόν. Μπορεί ακόμη και να πάρετε ένα άδειο πακέτο ή, χειρότερα, ένα γεμάτο πέτρες. Ρωτήστε τον Santosh Kushwaha, 32 ετών, με έδρα το Γκαζιαμπάντ, ο οποίος παρήγγειλε ένα iPhone6 αξίας Rs 46.000 το 2015. Η συσκευασία ήταν άψογη. Ήταν τοποθετημένο σε στρώματα, το βάρος ήταν σωστό και δεν είχε πειραχτεί. Αλλά όταν το άνοιξε, βρήκα το κουτί γεμάτο πέτρες.

 

Για να ελέγξετε ότι η ιστοσελίδα που πρόκειται να παραγγείλετε είναι αξιόπιστη μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

Ελέγξτε την τοποθεσία: Εάν θέλετε να δοκιμάσετε νέες τοποθεσίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το όνομα τομέα. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL έχει ‘https’ (όχι μόνο ‘http’) και εικονίδιο κλειδώματος και ελέγξτε την ορθογραφία της τοποθεσίας.

Ελέγξτε τα στοιχεία της εταιρείας: Εάν ο ιστότοπος δεν προσφέρει στοιχεία επικοινωνίας ή έχει μια αόριστη πολιτική ανταλλαγής ή επιστροφής, εγκαταλείψτε τον ιστότοπο. Θα μπορούσατε επίσης να ελέγξετε την αξιολόγηση εμπιστοσύνης της εταιρείας σε http://www. scamadviser.com που θα σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία και πόσο ασφαλές είναι να ψωνίσετε από την ιστοσελίδα. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει τη σωστή υποδομή, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε την παράδοση και την ενημέρωση πληρωμής.

Ελέγξτε την αξιολόγηση του πωλητή: Εάν έχετε επιλέξει έναν καθιερωμένο ιστότοπο, επιλέξτε υπηρεσίες διασφάλισης προϊόντων, εάν υπάρχουν. Εάν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε επιπλέον, εξετάστε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις του αγοραστή για να μάθετε αν έχει καλή φήμη παράδοσης.

Ασφαλής πληρωμή: Όσον αφορά την πληρωμή, αποφύγετε την άμεση πληρωμή στους πωλητές. Επιλέξτε υπηρεσίες πληρωμών όπως το PaisaPay στο eBay, το οποίο διασφαλίζει ότι ο πωλητής δεν πληρώνεται από τον ιστότοπο μέχρι να παραδοθεί το προϊόν, διασφαλίζοντας τα χρήματά σας. Επίσης, μην πληρώνετε μέσω ηλεκτρονικών τραπεζικών εμβασμάτων, επειδή είναι δύσκολο να ανακτήσετε τα χρήματα μόλις φύγουν από την τράπεζα. Επιλέξτε την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας που έχει χαμηλό πιστωτικό όριο και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ηλεκτρονικές αγορές ή για μετρητά κατά την παράδοση, για την ελαχιστοποίηση του ρίσκου.

 

Οι αγορές στο διαδίκτυο σημειώνουν τεράστια αύξηση και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ωστόσο μη διστάσετε να παραγγείλετε από μια ιστοσελίδα η οποία τηρεί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές. Το διαδίκτυο προσφέρει όχι μόνο τεράστια ποικιλία προϊόντων άλλα και ανταγωνιστικές τιμές.

No Comments

Post A Comment